Scheidingsexpert Sarah Köller geeft informatie in de Divorce Community
Video Aspect Ratio: 4:1

Scheidingsexpert Sarah Köller

Het delen van kennis en technieken is een passie

Missie

Het delen van kennis en technieken om zo een scheiding te creëren waarbij waarden in het vizier worden gehouden en een stevig fundament wordt gelegd voor het leven na de scheiding

Sarah onderscheidt zich in het juridische landschap door de combinatie van doortastendheid en persoonlijke benadering. Ze is een kundig advocaat en erg prettig in de omgang.

Vrouw - 36 jaar

Gescheiden ouders

Als kind van gescheiden ouders heb ik zelf ervaren welke emoties er allemaal binnen het gezin gaan spelen tijdens een echtscheiding. Hierdoor kijk ik niet alleen op een puur zakelijke en juridische wijze tegen een echtscheiding aan. Vooral de emotionele kant van een echtscheiding is belangrijk. Naar mijn mening is, zeker als er kinderen zijn, het van essentieel belang hier de juiste aandacht aan te geven.

 

Het mooie van de Divorce Community vind ik dat hier zoveel ruimte is voor die emoties en dat lotgenoten elkaar kunnen helpen omgaan met die vaak stormachtige gevoelens. 

Sarah Köller is Advocaat Mediator

'Scheiden'

In 2013 heb ik het boek ‘Scheiden, alles wat je zou moeten weten als je gaat scheiden’ geschreven. Hierin geef ik uitleg over de juridische en praktische aspecten, maar vooral ook over de emotionele, psychologische kant. Ik heb geprobeerd er een heel leesbaar en toegangkelijk boek van ta maken. Dit boek helpt mensen om het heft in eigen hand te nemen zodat de nodige stappen in de goede richting kunnen worden gezet. 


In het KennisNetwerk kan je het boek downloaden

Psychologie en postacademische scholing

Omdat ik altijd veel interesse heb gehad voor de psychologie ben ik mij daarin steeds meer gaan verdiepen. Technieken uit de psychologie pas ik toe tijdens de mediation. In 2013 ben ik begonnen aan de universiteit met de studie psychologie. Daarnaast volg ik diverse postacademische opleidingen maar organiseer ik ook zelf cursussen voor de advocatuur, rechterlijke macht en het notariaat.

Voorzien van de juiste informatie

In het KennisNetwerk Relatie & Scheiding zal ik mijn uiterste best gaan doen jou zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Ik ga je helpen je emoties de baas te blijven en het gesprek lopende te houden. Ik ga daar waar nodig je een spegel voorhouden, je wijzen op de belangen van de kinderen. Maar vooral op de belangen van een goede relatie met je ex als je samen met hem kinderen hebt. Lastig maar niet onmogelijk. Verder sta ik uiteraard klaar voor al je vragen. Hopelijk kan jij met je opgedane kennis en ervaringen vervolgens weer anderen helpen.